Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5230
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5230
Składniki
Jedno cale jajko i trzy zoltka utrzec z polowa cukru(0,5szkl.)...
Pozostale trzy bialka ubic z odrobina soli, przy koncu ubijania dodac pozostaly(0,5szkl.) cukier, wszystko dokladnie ubic, kiedy piana bedzie juz gotowa, dodac wiorki koksowe i delikatnie wymieszac drewniana lopatka.,
Make polaczyc z proszkiem do pieczenia i kolejno laczyc z ubitymi zoltkami, mieszajac : make,olej, maslanke, cukier waniljowy,.
Gotowe ciasto , wylac na blache na nie wylozyc warstwe owocow sezonowych, wzglednie pasteryzowanych czy suszonych, polac wszystko przygotowana piana. Piec 40min. w temp.180st.
Przepis zanotowalam zprogr.tel. Ewa gotuje. Wydal mi sie ciekawy , totez chcialam sie nim podzielic .