Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25798
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2852
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1350
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25798
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2852
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1350
Składniki
Jedno cale jajko i trzy zoltka utrzec z polowa cukru(0,5szkl.)...
Pozostale trzy bialka ubic z odrobina soli, przy koncu ubijania dodac pozostaly(0,5szkl.) cukier, wszystko dokladnie ubic, kiedy piana bedzie juz gotowa, dodac wiorki koksowe i delikatnie wymieszac drewniana lopatka.,
Make polaczyc z proszkiem do pieczenia i kolejno laczyc z ubitymi zoltkami, mieszajac : make,olej, maslanke, cukier waniljowy,.
Gotowe ciasto , wylac na blache na nie wylozyc warstwe owocow sezonowych, wzglednie pasteryzowanych czy suszonych, polac wszystko przygotowana piana. Piec 40min. w temp.180st.
Przepis zanotowalam zprogr.tel. Ewa gotuje. Wydal mi sie ciekawy , totez chcialam sie nim podzielic .