Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto makowo kokosowe z masą budyniową, biszkoptami polane polewą czekoladową, udekorowane rodzynkami.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ciasto Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Obie mąki rozmieszaj w pozostałym mleku i wlej do gotującego się mleka, ugotuj budyń. Wystudź. Miękkie masło utrzyj z zimnym budyniem na puszystą masę dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Zimne ciasto kokosowo - makowe nakuj wykałaczką i nasącz wodą z cukrem ,sokiem z cytryny i spirytusem. Ciasto posmaruj kremem. Biszkopty maczaj w wodzie z cukrem , sokiem z cytryny i spirytusie, układaj na kremie. Czekoladę pokrusz i włóż do garnka dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Polewą polej biszkopty , na wierzch położ rodzynka. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.