Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Pleśniak jest jednym z moich ulubionych, gdyż łączy w sobie wilgotność ciasta kruchego oraz kwaśny smak konfitur.Ciasto pleśniak u mnie w domu podaje się podczas komunii oraz przyjazdu wyjątkowych gości.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30912
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3631
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1134
Składniki
Z mąki, masła, cukru pudru oraz 5 żółtek zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na trzy części. Do jednej dodajemy kakao. Ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Jasne ciasto wałkujemy na wielkość formy do pieczenia(wyłożonej papierem do pieczenia). Następnie smarujemy dżemem wiśniowym, na który ścieramy ciasto kakaowe. Z białek ubijamy pianę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną. Krótko miksujemy. Pianę z białek układamy na ciemne ciasto. Na pianę ścieramy ostatnie jasne ciasto. Całość pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach.
Zapraszam na mojego bloga!