Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto Prince Polo"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25123
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25123
Składniki
Białka ubijam na pianę, dodaję cukier i żółtka. Mąkę i kakao mieszam z masą. Ciasto piekę 30-35 min w temp. 190oC.
Krem: gotuję budyń na mleku z cukrami. Studzę. Masło miksuję, dodając po łyżce budyniu, potem Nutellę, orzechy oraz batony drobno pokrojone. Mieszam.
Czekoladę z masłem rozpuszczam na polewę. Biszkopt kroję na 2 blaty. Nasączam je kawą z rumem. Układam jeden na drugim, przekładając je kremem. Wierzch smaruję polewą.
70 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie