Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto Prince Polo"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6211
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13674
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15144
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6211
Składniki
Białka ubijam na pianę, dodaję cukier i żółtka. Mąkę i kakao mieszam z masą. Ciasto piekę 30-35 min w temp. 190oC.
Krem: gotuję budyń na mleku z cukrami. Studzę. Masło miksuję, dodając po łyżce budyniu, potem Nutellę, orzechy oraz batony drobno pokrojone. Mieszam.
Czekoladę z masłem rozpuszczam na polewę. Biszkopt kroję na 2 blaty. Nasączam je kawą z rumem. Układam jeden na drugim, przekładając je kremem. Wierzch smaruję polewą.
70 min • Porcja 530 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie