Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto "CLIPPO"

Ciasto CLIPPO

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 3910

Jest pyszne. Na prawdę polecam go zrobić.

Składniki

  • budyń śmietankowy, 3 sztuki
  • Sok pomarańczowy, 1 litr
  • śmietanka 30%, 0.5 litra
  • cukier puder, 0.5 szklanki
  • żelatyna, 7 łyżek
  • herbatniki, 3 paczki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto "CLIPPO"

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 4 jaj.

  2. Budynie śmietankowe ugotować w litrze soku pomarańczowego i gorący ułożyć na ciasto.

  3. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać 7 łyżek żelatyny i wyłożyć na zimny budyń.

  4. Na wierzch ułożyć herbatniki i polać polewą wg. uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń