Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Dzidziuś" pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Przepis prosty i łatwy. Główną bazę stanowi połączenie masy z kaszy mannej z herbatnikami. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 388
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 728
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem i margaryną. Dodajemy kakao. Mieszamy do rozpuszczenia składników. Do gotujących się składników dodajemy kaszę manną. Mieszamy do momentu powstania gęstej masy. Studzimy. Na dnie małej formy układamy warstwę herbatników, następnie wylewamy ciepłą masę. Na masie układamy drugą warstwę herbatników. Studzimy, następnie umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Gęstą galaretkę umieszczamy na herbatnikach. Ponownie studzimy i umieszczamy ciasto w lodówce na 2 godziny.