Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a przede wszystkim lekkie ciasto. Polecam!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1169
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
Składniki
Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia
Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!