Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne a przede wszystkim lekkie ciasto. Polecam!
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 442
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 159
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22833
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 162
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 442
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 159
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22833
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 162
Składniki
Biszkopt: Białko ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtko i chwilę ubijamy. Wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 16 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy.
Krem: Galaretkę rozpuszczamy. Lekko stężoną dodajemy do sera cały czas miksując.Spód i boki tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, na spód dajemy biszkopt. Krem wylewamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia
Galaretka: galaretkę rozpuszczamy, owoce układamy na cieście. Lekko tężejącą galaretkę wylewamy na owoce. Ciasto wstawiamy do stężenia do lodówki na kilka godzin. Gotowe!