Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto śliwkowe z czekoladą"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10770
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13106
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10770
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13106
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4846
Składniki
<strong>Przepis przysłała Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>
Śliwki przekrój na pół, usuń pestki. Jajka i cukier zmiksuj. Wlej olej, połącz. Wsyp przesiane suche , zmiksuj na gładkie ciasto.
Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, rozłóż śliwki, skórką do dołu. Piecz 40 minut w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie