Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy włoskie i banany- duet doskonały:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C- dolna grzałka. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy na przemian jedno jajko i łyżkę mąki. Następnie pozostałą mąkę, sodę i proszek. Orzechy włoskie rozdrabniamy, a banany kroimy w spore kawałki, które obtaczamy w mące, żeby nie opadały podczas pieczenia. Mieszamy łyżką z surowym ciastem, a następnie przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypaną bułka tartą. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Przestudzone, dekorujemy cukrem pudrem:)