Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzechy włoskie i banany- duet doskonały:)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 336
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 336
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 170 st. C- dolna grzałka. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy na przemian jedno jajko i łyżkę mąki. Następnie pozostałą mąkę, sodę i proszek. Orzechy włoskie rozdrabniamy, a banany kroimy w spore kawałki, które obtaczamy w mące, żeby nie opadały podczas pieczenia. Mieszamy łyżką z surowym ciastem, a następnie przekładamy do foremki wysmarowanej masłem i posypaną bułka tartą. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 50 minut do suchego patyczka. Przestudzone, dekorujemy cukrem pudrem:)