Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mirabelki to niepozorne owoce, ale do ciasta są idealne, dodają mu aromatu i dzięki nim ciasto nie jest zbyt słodkie.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 792
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12328
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 229
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 792
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12328
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 229
Składniki
Najpierw należy przygotować kruszonkę, by zdążyła dobrze się schłodzić w lodówce. Roztopić masło, dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić do połączenia składników. Przykryć miskę i wstawić na 15 min. do lodówki.
Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym, wbić jajka i dalej ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Zmiksować dodając śmietanę.
Ciasto przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Posypać równomiernie powierzchnię bułką tartą i ułożyć wydrylowane mirabelki. Na owoce pokruszyć przygotowaną kruszonkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45-50 min. w temp.180 stopni C. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem ( kto lubi może dodać nieco cynamonu )..