Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto wieloowocowe"
Maliny przebierz, inne owoce umyj i osusz. Porzeczki i winogrona poodrywaj od gałązek. Morele przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w średniej wielkości kostkę.
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem i waniliowym. Umyte jajka wbij do osobnej miseczki, energicznie rozmąć. Dodaj do masła z cukrem (cały czas ucierając).
Gdy dokładnie się połączą, wlej śmietankę. Aby gładka masa nie zwarzyła się, zarówno śmietanka jak i jajka powinny mieć temperaturę pokojową.
Do masy dodaj łyżeczkę skórki pomarańczowej, przesianą mąkę oraz posiekane migdały. Wszystkie delikatnie wymieszaj.
Formę do pieczenia posmaruj masłem i posyp bułką tartą (lub pokruszonymi biszkoptami). Na dnie formy rozsmaruj połowę ciasta.
Na nim ułóż wymieszane owoce, rodzynki i przykryj resztą ciasta. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz około 40 minut.
Gotowe ciasto lekko ostudź (przez ok. 5 minut), a następnie jego wierzch posyp obficie cukrem pudrem. Udekoruj, np. świeżymi owocami oraz listkami melisy lub mięty.
Rodzynki, które dodasz do owoców, możesz namoczyć w rumie – nabiorą aromatu.Źródło: Świat kobiety
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 243
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 243
Składniki
Maliny przebierz, inne owoce umyj i osusz. Porzeczki i winogrona poodrywaj od gałązek. Morele przekrój na pół, usuń pestki, a miąższ pokrój w średniej wielkości kostkę.
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem pudrem i waniliowym. Umyte jajka wbij do osobnej miseczki, energicznie rozmąć. Dodaj do masła z cukrem (cały czas ucierając).
Gdy dokładnie się połączą, wlej śmietankę. Aby gładka masa nie zwarzyła się, zarówno śmietanka jak i jajka powinny mieć temperaturę pokojową.
Do masy dodaj łyżeczkę skórki pomarańczowej, przesianą mąkę oraz posiekane migdały. Wszystkie delikatnie wymieszaj.
Formę do pieczenia posmaruj masłem i posyp bułką tartą (lub pokruszonymi biszkoptami). Na dnie formy rozsmaruj połowę ciasta.
Na nim ułóż wymieszane owoce, rodzynki i przykryj resztą ciasta. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz około 40 minut.
Gotowe ciasto lekko ostudź (przez ok. 5 minut), a następnie jego wierzch posyp obficie cukrem pudrem. Udekoruj, np. świeżymi owocami oraz listkami melisy lub mięty.
Rodzynki, które dodasz do owoców, możesz namoczyć w rumie – nabiorą aromatu.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 41
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 330