Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto jabłkowe, bardzo dobre i lekkie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1003
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 128
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2179
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4193
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1003
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 128
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2179
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4193
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w kółka. Większość kółek kroimy w dużą kostkę, resztę zostawiamy w kółkach.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodajemy jajka. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy.
Do masy wsypujemy pokrojone w kostkę jabłka i mieszamy.
Do szklanki wsypujemy cynamon i łyżkę cukru, mieszamy.
UWAGA: Zawszę robiłam to ciasto w prodiżu, myślę że z piekarnikiem nie będzie problemów będziecie tylko musieli trochę popracować nad czasem pieczenia.
Wlewamy ciasto do prodiża (foremki) na wierzchu układamy jabłka w kółkach i posypujemy cukrem z cynamonem.
Pieczemy ok 45-50 min (w prodiżu)