Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkową pianką pod galaretką"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456774
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1204
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wojnicza
Ciasto: margarynę i cukier puder utrzyj z żółtkami. Dodaj resztę składników, wymieszaj. Wylej na blachę. Piecz 30 min w 180°C.
Pianka: galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Śmietanę ubij, dodając ostudzoną galaretkę. Biszkopty posmaruj marmoladą, sklej po dwa. Ułóż na cieście, zalej pianką. Schłodź. Na cieście ułóż winogrona, polej przygotowaną według instrukcji galaretką.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie