Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z truskawkową pianką pod galaretką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wojnicza
Ciasto: margarynę i cukier puder utrzyj z żółtkami. Dodaj resztę składników, wymieszaj. Wylej na blachę. Piecz 30 min w 180°C.
Pianka: galaretkę rozpuść w szklance wrzątku. Śmietanę ubij, dodając ostudzoną galaretkę. Biszkopty posmaruj marmoladą, sklej po dwa. Ułóż na cieście, zalej pianką. Schłodź. Na cieście ułóż winogrona, polej przygotowaną według instrukcji galaretką.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie