Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425010
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 769
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425010
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10697
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336971
Składniki
makę , 1 szkl. cukru, margarynę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, ocet,olej z tych składników robimy zakruszkę. Z wykonanej porcji odsypujemy szkl. zakruszki a resztę wsypujemy na blachę
Na zakruszkę układamy owoce.Z białek i 0,5 szkl. cukru ubijamy pianę na sztywno i na końcu dodajemy kisiel lub budyń.Po wykonaniu piany wykładamy na owocę i pozypujemy pozostałą zakruszką (tą co odsypaliśmy do szkl.).Pieczemy ok. 1 godz.