Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7927
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7927
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13697
Składniki
makę , 1 szkl. cukru, margarynę, proszek do pieczenia, 4 żółtka, ocet,olej z tych składników robimy zakruszkę. Z wykonanej porcji odsypujemy szkl. zakruszki a resztę wsypujemy na blachę
Na zakruszkę układamy owoce.Z białek i 0,5 szkl. cukru ubijamy pianę na sztywno i na końcu dodajemy kisiel lub budyń.Po wykonaniu piany wykładamy na owocę i pozypujemy pozostałą zakruszką (tą co odsypaliśmy do szkl.).Pieczemy ok. 1 godz.