Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ładnie prezentujący się biszkopt.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10384
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12824
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10384
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5984
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12824
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4575
Składniki
1. Jaja zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wodę lub orenżadę oraz olej. Całość wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki do drugiej kakao.
Posmarować blaszkę masłem i wlewać na przemian po 1 łyżce ciasta jasnego i ciemnego. Pięć w nagrzanym do 180°C piekarnika przez ok 1 godzinę.