Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na biszkopcie z masami budyniową,śmietanową oraz masą kajmakową, brzoskwiniami i galaretką, Warty spróbowania :)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Upiec biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać cukier,po rozpuszczeniu dodawać stopniowo po jednym żółtku. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie. Pieczemy 20-30 minut, temperatura zależna od piekarnika od 150 do 180 stopni.
Na ostudzony biszkopt wykładamy masę budyniową. Masa budyniowa: ugotować 2 budynie śmietankowe na litrze mleka z dodatkiem cukru według uznania, ostudzić, zmiksować z kostką masła.Na tą masę układamy herbatniki maślane.Na herbatniki masę kajmakową. Masa śmietanowa:śmietanę 18% zmiksować z 1 śnieżką, następnie wlać 2 galaretki truskawkowe wcześniej rozpuszczone w 1,5 szklanki wrzącej wody. Rozłożyć brzoskwinie. Zalać brzoskwinie 2 dowolnymi galaretkami (rozpuścić według przepisu na opakowaniu.