Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najpopularniejszych i najbardziej cenionych deserow na swiecie, w domowych warunkach mozemy miec problem z jego "wykonczeniem", ale My potrafimy ... :)
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4589
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1114
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 300
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4589
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1114
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 300
Składniki
Laski wanili rozcinamy, wyskrobujemy rdzen i razem z pusta laska wrzucamy do mleka. Dodajemy cukier i wszystko razem zagotowujemy.
Zoltka polaczyc delikatnie ze smietana, ostroznie wlac mleko razem z wanilia. Przecedzic.
Gotowy plyn wlewamy do ceramicznych naczynek przeznaczonych do pieczenia w piekarniku ( jedna miseczka na porcje). Do kazdej wlewamy taka sama ilosc plynu.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 90 stopni i zapiekamy 90 minut, albo dopuki plyn nie zgestnieje.
Po ostudzeniu, przed podaniem, posypujemy wierzch kremu brazowym cukrem i ... przypalamy tak, aby cukier pod wplywem ciepla stworzyl chrupiaca skorupke. Smacznego!