Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żar leje się z nieba dlatego trzeba znaleźć sposób aby się ochłodzić, ja go znalazłam. Oto cudowne waniliowe lody z mleka ryżowego. Są banalne w wykonaniu, wręcz dziecinnie proste! Możemy je bez problemu wykonać bez maszynki do lodów, wystarczy nam jedynie mikser. Przepis jest bardzo uniwersalny, możemy z niego zrobić dowolny smak lodów, wystarczy że zamiast waniliowego mleka ryżowego użyjemy naturalnego.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423330
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423330
Składniki
Mleko gotujemy w garnku aby było ciepłe (NIE WRZĄCE!!). Żółtka i jajko wbijamy do miski, dodajemy laskę wanilii i słodzidło, miksujemy aby powstała dość duża piana. Ciepłe mleko wlewamy do miski z pianką cały czas ją ubijając. Chwilę miksujemy. Przelewamy całość do garnka i gotujemy aż zacznie gęstnieć, pamiętając o mieszaniu. Gdy odrobinę zgęstnieje, miksujemy ok. 1 minuty, zostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu mocno miksujemy i dajemy do zamrażarki na 1h. Po 1h wyjmujemy i znów mocno miksujemy i do zamrażarki. Tą czynność powtarzamy co godzinę aż do uzyskania odpowiedniej dla siebie konsystencji lodów. Smacznego!:)