Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żar leje się z nieba dlatego trzeba znaleźć sposób aby się ochłodzić, ja go znalazłam. Oto cudowne waniliowe lody z mleka ryżowego. Są banalne w wykonaniu, wręcz dziecinnie proste! Możemy je bez problemu wykonać bez maszynki do lodów, wystarczy nam jedynie mikser. Przepis jest bardzo uniwersalny, możemy z niego zrobić dowolny smak lodów, wystarczy że zamiast waniliowego mleka ryżowego użyjemy naturalnego.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4280
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 714
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1011
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4280
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 714
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1011
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Mleko gotujemy w garnku aby było ciepłe (NIE WRZĄCE!!). Żółtka i jajko wbijamy do miski, dodajemy laskę wanilii i słodzidło, miksujemy aby powstała dość duża piana. Ciepłe mleko wlewamy do miski z pianką cały czas ją ubijając. Chwilę miksujemy. Przelewamy całość do garnka i gotujemy aż zacznie gęstnieć, pamiętając o mieszaniu. Gdy odrobinę zgęstnieje, miksujemy ok. 1 minuty, zostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu mocno miksujemy i dajemy do zamrażarki na 1h. Po 1h wyjmujemy i znów mocno miksujemy i do zamrażarki. Tą czynność powtarzamy co godzinę aż do uzyskania odpowiedniej dla siebie konsystencji lodów. Smacznego!:)