Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowa babka piaskowa w dwóch kolorach"
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1456
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 213
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do misy. Dodać cukier i cukier wanilinowy, jajka, olej, startą cukinię i delikatnie wymieszać. Orzechy włoskie drobno zetrzeć i dodać do misy. Dobrze wymieszać.
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić 2/3 porcji ciasta. Resztę ciasta równomiernie wymieszać z kakao i przelać do formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 45-50 minut.
Gdy babka nieco ostygnie w formie, ostrożnie przełożyć ją na kratkę kuchenną. Tuż przed podaniem suto ją oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco