Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowa babka piaskowa w dwóch kolorach"
Najlepsza babka piaskowa jaką robiłam. Po kilku dniach nadal jest pyszna i ro...
Odsłon: 697
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4691
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3205
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 279
to jedne z tych ekspresowych ciasteczek ... robi się je bardzo szybko, ze skł...
Odsłon: 4691
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 3205
Doskonałe kotlety mielone robione są z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowied...
Odsłon: 279
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 70 minut
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia do misy. Dodać cukier i cukier wanilinowy, jajka, olej, startą cukinię i delikatnie wymieszać. Orzechy włoskie drobno zetrzeć i dodać do misy. Dobrze wymieszać.
Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą i napełnić 2/3 porcji ciasta. Resztę ciasta równomiernie wymieszać z kakao i przelać do formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 45-50 minut.
Gdy babka nieco ostygnie w formie, ostrożnie przełożyć ją na kratkę kuchenną. Tuż przed podaniem suto ją oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Desery
Desery
truskawkowa kostka straciatella
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
truskawkowa kostka straciatella
...sezon truskawkowy rozpoczęty to i ciasto z galaretką i truskawkami musi by...
Odsłon: 136
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 2355