Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Jajka ubić z cukrem dodać olej i dalej ubijać do połączenia masy (z cukrem waniliowym). Dodać mąkę i proszek do pieczenia (mieszać lyżką) Masę dzielimy na 4 częsci. Do Jednej dajemy kakao, do drugiej Mak do 3 kisiel a 4 pozostawiamy białą. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem i wlać masę by powstały "esy floresy". Piec w temp 160-170stopni, przekroić na 3 części i przełożyć.
Przepis na masę: Pół litra śmietany 30%, jedna galaretka agrestowa rozpuszczona w 1 szkl.gorącej wodzie. Śmietanę ubić i dodać do niej żelującą galaretkę, ubijać do połączenia masy, przełożyć ciasto.