Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3944
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3845
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3944
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3845
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Siekamy z margaryną, cukrem ,cukrem waniliowym i cynamonem.Wbijamy jajka , a następnie energicznie zagniatamy ciasto.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 -mm placek.Foremkami wykrwamy wzorki.
Pieczemy ok.10 minut (aż ciastka ładnie się ładnie zarumienią)w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.Gorące zdejmujemy z blachy i układamy na tacy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Gdy się rozpuści - małą łyzeczka nakładamy niewielką ilość na ciasteczka.Gdy nałozymy czekoladę przychodzi czas na nałożenie bakali. ( orzechy włoskie należy posiekać)Odstawić do zastygnięcia czekolady. Smacznego:)))