Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4320
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2594
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 80
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4320
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2594
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Siekamy z margaryną, cukrem ,cukrem waniliowym i cynamonem.Wbijamy jajka , a następnie energicznie zagniatamy ciasto.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 -mm placek.Foremkami wykrwamy wzorki.
Pieczemy ok.10 minut (aż ciastka ładnie się ładnie zarumienią)w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.Gorące zdejmujemy z blachy i układamy na tacy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Gdy się rozpuści - małą łyzeczka nakładamy niewielką ilość na ciasteczka.Gdy nałozymy czekoladę przychodzi czas na nałożenie bakali. ( orzechy włoskie należy posiekać)Odstawić do zastygnięcia czekolady. Smacznego:)))