Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla was jednak propozycję na wyjątkowy deser tiramisu. Efekt dają tu niezwykle ostatnio popularne czekoladowe biszkopty. Wraz z połączeniem z jasnym kremem tworzą niezwykle ładny i zachęcający deser. Tiramisu również w tej wersji stał się hitem w moim domu. Bardzo smakował mojej rodzinie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Zółtka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy serek mascarpone. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ubitą pianę do masy. Mieszamy. Kawę rozpuszczalną zalewamy wodą. Dodajemy likier amaretto. Mieszamy. Pierwszą warstwę biszkoptów maczamy w kawie. Układamy połowę kremu. Posypujemy połową kakała. Na kremie ponownie układamy biszkopty maczane w kawie. Na biszkoptach układamy pozostały krem. Posypujemy pozostałym kakałem. Chłodzimy co najmniej całą noc.
Zapraszam na mojego bloga !