Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem mam dla was jednak propozycję na wyjątkowy deser tiramisu. Efekt dają tu niezwykle ostatnio popularne czekoladowe biszkopty. Wraz z połączeniem z jasnym kremem tworzą niezwykle ładny i zachęcający deser. Tiramisu również w tej wersji stał się hitem w moim domu. Bardzo smakował mojej rodzinie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 356
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 106
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17132
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 356
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 53
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 106
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 158
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17132
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Zółtka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy serek mascarpone. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ubitą pianę do masy. Mieszamy. Kawę rozpuszczalną zalewamy wodą. Dodajemy likier amaretto. Mieszamy. Pierwszą warstwę biszkoptów maczamy w kawie. Układamy połowę kremu. Posypujemy połową kakała. Na kremie ponownie układamy biszkopty maczane w kawie. Na biszkoptach układamy pozostały krem. Posypujemy pozostałym kakałem. Chłodzimy co najmniej całą noc.
Zapraszam na mojego bloga !