Do góry

Desery Przepis na:

Czarno - białe tiramisu

Czarno - białe tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 1434

Dodano:

Odsłon: 1296

Tym razem mam dla was jednak propozycję na wyjątkowy deser tiramisu. Efekt dają tu niezwykle ostatnio popularne czekoladowe biszkopty. Wraz z połączeniem z jasnym kremem tworzą niezwykle ładny i zachęcający deser. Tiramisu również w tej wersji stał się hitem w moim domu. Bardzo smakował mojej rodzinie.

Składniki

  • serek mascarpone 500 g
  • czekoladowe biszkopty 250 g
  • cukier 120 g
  • woda 80 ml
  • kawa rozpuszczalna 40 g
  • kakao 40 g
  • likier amaretto 20 ml
  • jajka 4 szt.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czarno - białe tiramisu

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek. Zółtka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do masy serek mascarpone. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy ubitą pianę do masy. Mieszamy. Kawę rozpuszczalną zalewamy wodą. Dodajemy likier amaretto. Mieszamy. Pierwszą warstwę biszkoptów maczamy w kawie. Układamy połowę kremu. Posypujemy połową kakała. Na kremie ponownie układamy biszkopty maczane w kawie. Na biszkoptach układamy pozostały krem. Posypujemy pozostałym kakałem. Chłodzimy co najmniej całą noc.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń