Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga drogie panie ...ten sniady przystojniak uzaleznia :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12022
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6838
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Przygotowanie jest neslychanie latwe.
Wszystkie skladniki na ciasto mieszamy mixerem do powstania gladkiej masy, nastepnie wylewamy do wysmarowanej maslem tortownicy i pieczemy ok 45-55 min w temp 180c sprawdzajac patyczkiem czy juz gotowe.
Ciasto ostudzic i przekroic na 2 czesci.
Krem: wszystkie skladniki zmiksowac mikserem (zadna filozofia:)
Ciasto przelozyc kremem. Mozna posmarowac góre i boki lub po prostu wylac polowe kremu na wierzch i "dac mu splynac".
Udekorowac wg uznania. Ja zwykle ozdabiam ten tort pralinkami.