Do góry

Desery Przepis na:

Czarny Tort Bardzo Czekoladowy

Czarny Tort Bardzo Czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 232

Dodano:

Odsłon: 11386

Uwaga drogie panie ...ten sniady przystojniak uzaleznia :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Czarny Tort Bardzo Czekoladowy

Przygotowanie

  1. Przygotowanie jest neslychanie latwe.

  2. Wszystkie skladniki na ciasto mieszamy mixerem do powstania gladkiej masy, nastepnie wylewamy do wysmarowanej maslem tortownicy i pieczemy ok 45-55 min w temp 180c sprawdzajac patyczkiem czy juz gotowe.

  3. Ciasto ostudzic i przekroic na 2 czesci.

  4. Krem: wszystkie skladniki zmiksowac mikserem (zadna filozofia:)

  5. Ciasto przelozyc kremem. Mozna posmarowac góre i boki lub po prostu wylac polowe kremu na wierzch i "dac mu splynac".

  6. Udekorowac wg uznania. Ja zwykle ozdabiam ten tort pralinkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miss_muffin 26 czerwca 2010 mmm.. pychota :) ale mam pytanie, na jak dużą tortownicę jest to przepis?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pistacja 03 kwietnia 2010 Bardzo fajny pomysł z pralinkami :) Typowy deser dla mega łasuchów a do niego wielkie opakowanie lodów i litr coca- coli:) Pozdrawiam serdecznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń