Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 131
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6895
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 131
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6895
Składniki
pieczemy biszkopt. białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z mąką i proszkiem. Dodajemy żółtka i kakao. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok. 30min. w temperaturze 180st C.
przygotowujemy masę. gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę.
biszkopt przekrawamy na 2 czesci i przekladamy masą.
ubijamy śmietane ze śmietan-fiksami i smarujemy wierzch placka. Wiórki lub płatki migdałowe prazymy na patelni az nabiora złocistego koloru, studzimy. Posypujemy wierzch placka.