Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 104
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 694
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 71
Składniki
pieczemy biszkopt. białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z mąką i proszkiem. Dodajemy żółtka i kakao. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok. 30min. w temperaturze 180st C.
przygotowujemy masę. gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę.
biszkopt przekrawamy na 2 czesci i przekladamy masą.
ubijamy śmietane ze śmietan-fiksami i smarujemy wierzch placka. Wiórki lub płatki migdałowe prazymy na patelni az nabiora złocistego koloru, studzimy. Posypujemy wierzch placka.