Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1705
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16708
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 279
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14531
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1705
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16708
Składniki
pieczemy biszkopt. białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z mąką i proszkiem. Dodajemy żółtka i kakao. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok. 30min. w temperaturze 180st C.
przygotowujemy masę. gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę.
biszkopt przekrawamy na 2 czesci i przekladamy masą.
ubijamy śmietane ze śmietan-fiksami i smarujemy wierzch placka. Wiórki lub płatki migdałowe prazymy na patelni az nabiora złocistego koloru, studzimy. Posypujemy wierzch placka.