Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja dla każdego miłośnika słodkości. Ciastko chrupiące z wierzchu, a w środku gorąca czekolada, która wypływa po nabraniu pierwszego kęsa. To "Czekoladowy fondant", którego przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut! Trzeba jedynie pilnować, aby wyjąć ciasto z pieca po 8 minutach. Aksamitna, gorąca czekolada zachwyci gości, sprawdzi się jako niespodzianka dla bliskiej osoby czy świąteczny deser.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 59
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 59
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Kokilki wysmarować odrobiną masła i oprószyć kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.
Do miski wbić jajka, dodać cukier i delikatnie wymieszać na jednolitą masę, nie ubijać. Dodać mąkę i roztopioną czekoladę, wymieszać.
Tak przygotowaną masę wlać do kokilek i piec w temperaturze 200 st C przez 8 minut. Po wyjęciu z pieca ciastko udekorować miętą, cukrem pudrem.