Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych ciast, które znika w kilka minut do ostatniego okruszka:))
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34543
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34543
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
POLEWA: Olej, wodę, cukier i kakao umieścić w garnku. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok.10 min. Ostudzić. Piekarnik nagrzać do 170st.C CIASTO: Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać wystudzoną polewę, delikatnie wmieszać....dodać mąkę, proszek i sodę...połączyć. Ciasto wylać na blaszkę,wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.30-35 min. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków- po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Wyciągnąć blaszkę i zostawić do wystudzenia. Dużym ułatwieniem są blaszki z ruchomymi bokami. MASA SEROWA: Masło ubić z cukrem, stopniowo dodawać twaróg. Delikatnie wymieszać.
Zimne ciasto przekroić wzdłuż. Dla ułatwienia- blat ciasta włożyć do blaszki....rozsmarować jednym dżemem, wyłożyć całą masę serową. Przykryć drugim blatem, wierzch posmarować drugim dżemem. Śmietankę ubić z cukrem i ''utrwalaczem''...Wyłożyć na dżem....Ozdobić startą czekoladą. Schłodzić :)