Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
maślane, kruche ciasto plus słodkie czereśnie
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231782
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4965
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36442
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231782
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4965
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36442
Składniki
Masło posiekać ,dodać mąkę pszenną i pozostałe składniki ciasta. Szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Zrobić kruszonkę rozgniatając masło, cukier i mąkę widelcem. Włożyć do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach i włożyć na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Czereśnie wymieszać z cukrem, mąką kukurydzianą, cynamonem i sokiem z cytryny. Owoce nałożyć na podpieczony spód tarty, posypać kruszonką, włożyć do piekarnika.
Tartę piec w 190 stopniach przez 35-40 minut.