Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
maślane, kruche ciasto plus słodkie czereśnie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 22
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 22
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Składniki
Masło posiekać ,dodać mąkę pszenną i pozostałe składniki ciasta. Szybko zagnieść, włożyć na godzinę do lodówki.
Zrobić kruszonkę rozgniatając masło, cukier i mąkę widelcem. Włożyć do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty (średnica 23 cm), nakłuć widelcem w kilku miejscach i włożyć na 10-12 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Czereśnie wymieszać z cukrem, mąką kukurydzianą, cynamonem i sokiem z cytryny. Owoce nałożyć na podpieczony spód tarty, posypać kruszonką, włożyć do piekarnika.
Tartę piec w 190 stopniach przez 35-40 minut.