Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czereśniowe mini"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
?Mieszamy wszystkie na ciasto, zagniatamy je tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie formujemy kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Myjemy czereśnie, odrywamy od nich ogonki, przekrawamy owoce na pół i usuwamy z nich pestki.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwijamy je z folii i dzielimy na dwie równe części. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200oC i smarujemy foremki odrobiną masła.
Rozwałkowujemy ciasto dość cienko i wykładamy nim formę. Mieszamy masło z cukrem na jednolitą masę. Na cieście układamy czereśnie, a potem wylewamy na nie przygotowaną masę. Wstawiamy formy do piekarnika na 25 minut. Podajemy po przestygnięciu.
Czas przygotowania 100 minut. Cena sztuki około 5 zł
Wartość odżywcza 1 sztuki 1240 kcal Białko 10,2 g/ Tłuszcz 18 g/Węglowodany 48 gŹródło: Rewia