Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czerwona sałatka"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15160
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1847
Składniki
Buraki wyszoruj, nie obieraj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę oliwy, rozłóż obrany i posiekany czosnek oraz umieść po gałązce tymianku. W tak przygotowane folie owiń buraki. Piecz ok. 60 min w 180 st.
Buraki ostudź, ob ierz, pokrój w plasterki. Na nich rozłóż pokrojoną w plastry cebulę oraz pomidory. Powstały podczas pieczenia buraków sos połącz z octem i 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
porcje, czas 75 min; porcja – 120 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety