Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czerwona sałatka"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 938
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 938
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 532
Składniki
Buraki wyszoruj, nie obieraj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę oliwy, rozłóż obrany i posiekany czosnek oraz umieść po gałązce tymianku. W tak przygotowane folie owiń buraki. Piecz ok. 60 min w 180 st.
Buraki ostudź, ob ierz, pokrój w plasterki. Na nich rozłóż pokrojoną w plastry cebulę oraz pomidory. Powstały podczas pieczenia buraków sos połącz z octem i 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
porcje, czas 75 min; porcja – 120 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety