Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czerwona sałatka"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1958
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1958
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17905
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1940
Składniki
Buraki wyszoruj, nie obieraj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę oliwy, rozłóż obrany i posiekany czosnek oraz umieść po gałązce tymianku. W tak przygotowane folie owiń buraki. Piecz ok. 60 min w 180 st.
Buraki ostudź, ob ierz, pokrój w plasterki. Na nich rozłóż pokrojoną w plastry cebulę oraz pomidory. Powstały podczas pieczenia buraków sos połącz z octem i 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
porcje, czas 75 min; porcja – 120 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety