Do góry

Desery Przepis na:

Czerwona sałatka

Czerwona sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Czerwona sałatka"

Składniki

  • 3 średnie buraki
  • kilka łyżek oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku
  • 3-4 czerwone cebule
  • 2-3 pomidory
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki wyszoruj, nie obieraj. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej. Na każdym kawałku rozsmaruj odrobinę oliwy, rozłóż obrany i posiekany czosnek oraz umieść po gałązce tymianku. W tak przygotowane folie owiń buraki. Piecz ok. 60 min w 180 st.

  2. Buraki ostudź, ob ierz, pokrój w plasterki. Na nich rozłóż pokrojoną w plastry cebulę oraz pomidory. Powstały podczas pieczenia buraków sos połącz z octem i 3 łyżkami oliwy. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.

  3. porcje, czas 75 min; porcja – 120 kcal, cena 2,30 zł.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń