Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały lekki deserek na zimno na specjalną okazję...
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 112
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 73
Składniki
Wcześniej przygotować sobie: Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody w małe pojemniczki - 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym - ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta. Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić. W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.