Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały lekki deserek na zimno na specjalną okazję...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Składniki
Wcześniej przygotować sobie: Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody w małe pojemniczki - 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym - ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta. Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić. W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.