Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały lekki deserek na zimno na specjalną okazję...
Wcześniej przygotować sobie:
Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody
w małe pojemniczki - 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym - ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta.
Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić.
W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 107
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 594
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 161
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 107
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 594
Składniki
Wcześniej przygotować sobie: Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szkl wody w małe pojemniczki - 4 sztuki (ja miałam po danonkach) włożyć po jednej truskawce i zalać wystudzoną galaretką. Oraz jeden większy pojemnik np po maśle roślinnym - ułożyć truskawki i zalać galaretką. Jak zastygnie możemy przystąpić do przygotowywania ciasta. Rozpuścić następną galaretkę w niecałej szklance wody. Wystudzić. W tortownicy ułożyć delicje, położyć kilka połówek truskawek i na środek galaretkę z orągłego pojemnika. Ubić śnieżkę, na koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę i dalej ubijać, dobrze wymieszać i włożyć do tortownicy. Galaretki z małych pojemniczków włożyć w śmietanę z czterech stron. Udekorować truskawkami i czereśniami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 127
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 296