Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na każdą okazję. Mandarynki w śniegu to deser, który uwielbiać będą dzieci. Wyjątkowo atrakcyjny w wyglądzie i niezwykle łatwy do zrobienia. Tylko 5 składników.
Żelatynę zalać zimna woda i odstawić na 15 minut do namoczenia.
Cukier wymieszać delikatnie ze śmietanką, uważając aby jej nie ubić.
Mandarynki obrać i nadziać na patyczek do szaszłyków.
Namoczona żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, żelatyny nie dopuścić do zagotowania.
Rozpuszczona żelatynę przestudzić i schłodzoną wymieszać ze śmietanką.
Do butelki po gazowanym napoju (pojemność 1.5 L) wylać troche przygotowanej śmietanki, tak na około 3 cm. Patrz film. Butelka musi mieć taka sama średnicę przez długość całej butelki.
Butelkę wstawić do lodówki do stężenia masy. Kiedy masa zastygnie do butelki włożyć delikatnie patyczek z mandarynkami i ustawić je centralnie w butelce.
Do butelki wlać resztę masy. Jeśli w międzyczasie masa zastygnie, można ja delikatnie podgrzać do rozpuszczenia.
Wypełnioną butelkę włożyć do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej na noc.
Kiedy masa w butelce dobrze stężeje, butelkę naciąć i wyjąc z niej deser. Usunąć patyczek. Deser pokroić w plastry.
Smacznego!
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 25
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 58
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 25
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 58
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 48
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 61
Składniki
Żelatynę zalać zimna woda i odstawić na 15 minut do namoczenia. Cukier wymieszać delikatnie ze śmietanką, uważając aby jej nie ubić.
Mandarynki obrać i nadziać na patyczek do szaszłyków. Namoczona żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, żelatyny nie dopuścić do zagotowania. Rozpuszczona żelatynę przestudzić i schłodzoną wymieszać ze śmietanką.
Do butelki po gazowanym napoju (pojemność 1.5 L) wylać troche przygotowanej śmietanki, tak na około 3 cm. Patrz film. Butelka musi mieć taka sama średnicę przez długość całej butelki. Butelkę wstawić do lodówki do stężenia masy. Kiedy masa zastygnie do butelki włożyć delikatnie patyczek z mandarynkami i ustawić je centralnie w butelce.
Do butelki wlać resztę masy. Jeśli w międzyczasie masa zastygnie, można ja delikatnie podgrzać do rozpuszczenia. Wypełnioną butelkę włożyć do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej na noc. Kiedy masa w butelce dobrze stężeje, butelkę naciąć i wyjąc z niej deser. Usunąć patyczek. Deser pokroić w plastry. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 273
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 533