Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na każdą okazję. Mandarynki w śniegu to deser, który uwielbiać będą dzieci. Wyjątkowo atrakcyjny w wyglądzie i niezwykle łatwy do zrobienia. Tylko 5 składników.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9037
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10005
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9037
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6401
Składniki
Żelatynę zalać zimna woda i odstawić na 15 minut do namoczenia. Cukier wymieszać delikatnie ze śmietanką, uważając aby jej nie ubić.
Mandarynki obrać i nadziać na patyczek do szaszłyków. Namoczona żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce, żelatyny nie dopuścić do zagotowania. Rozpuszczona żelatynę przestudzić i schłodzoną wymieszać ze śmietanką.
Do butelki po gazowanym napoju (pojemność 1.5 L) wylać troche przygotowanej śmietanki, tak na około 3 cm. Patrz film. Butelka musi mieć taka sama średnicę przez długość całej butelki. Butelkę wstawić do lodówki do stężenia masy. Kiedy masa zastygnie do butelki włożyć delikatnie patyczek z mandarynkami i ustawić je centralnie w butelce.
Do butelki wlać resztę masy. Jeśli w międzyczasie masa zastygnie, można ja delikatnie podgrzać do rozpuszczenia. Wypełnioną butelkę włożyć do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej na noc. Kiedy masa w butelce dobrze stężeje, butelkę naciąć i wyjąc z niej deser. Usunąć patyczek. Deser pokroić w plastry. Smacznego!