Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 659
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2581
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1247
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2323
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 659
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2581
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1247
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2323
Składniki
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.
Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)
Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…
Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały
Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej
Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.
W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.
Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.
Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )