Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1534
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38566
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1311
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1534
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38566
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1311
Składniki
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.
Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)
Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…
Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały
Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej
Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.
W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.
Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.
Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )