Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.
Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)
Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…
Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały
Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej
Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.
W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.
Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.
Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )