Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 630
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 630
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 61
Składniki
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.
Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)
Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…
Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały
Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej
Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.
W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.
Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.
Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )