Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składników;) Zapraszam na mojego bloga...nie tylko o gotowaniu! www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 41
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 136
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 41
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 136
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 133
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 377
Składniki
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 150 stopni. Wykładam blachę do pieczenia pergaminem lub folią aluminiową.
Migdały mielę w mikserze (bardzo krótko aby nie wyszedł miał)
Do garnuszka wlewam wodę z cukrem…
Doprowadzam do wrzenia. Gotuję jeszcze około 5 minut. Zdejmuję z ognia i wrzucam pokruszone migdały
Rozsmarowuję migdały po pergaminie lub po folii aluminiowej
Prażę 15-20 minut. Migdały muszą stać się kruche, suche i złociste.
W rondelku rozpuszczam czekolady w lekko wrzącej wodzie.
Mieszam do całkowitego ich rozpuszczenia.
Ostudzone migdały wrzucam do rondelka z czekoladą i delikatnie mieszam, aż wszystkie pokryją się czekoladą.
Nakładam masę do uprzednio przygotowanych foremek. Pozwólcie deserkom ostygnąć… ( jak dacie radę;) )