Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30415
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30415
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2256
Składniki
Drożdze rozdrobnić i wraz z cukrem rozmieszać w lekko ciepłym mleku. Przesiać mąkę, jajka rozbić lekko widelcem.
Przelać masę drożdzową do mąki, dodać jaja i wymieszać dokładnie drewnianą łychą lub ręką (żeby ciasto odchodziło od ręki i pojawiły się pęcherzyki powietrza), odstawić na 20 minut o wyrośnięcia pod szmatką w ciepłym miejscu.
Jak urośnie, nakładać na tłuszcz, ale uwaga - ogień na pół gwizdka, bo wówczas racuchy będą surowe w środku. Olej też nie za głęboki, na "oko".