Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać i bardzo proste racuszki. Wychodzi około 25 z tego przepisu.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5271
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5377
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1726
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5271
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1773
Składniki
Drożdze rozdrobnić i wraz z cukrem rozmieszać w lekko ciepłym mleku. Przesiać mąkę, jajka rozbić lekko widelcem.
Przelać masę drożdzową do mąki, dodać jaja i wymieszać dokładnie drewnianą łychą lub ręką (żeby ciasto odchodziło od ręki i pojawiły się pęcherzyki powietrza), odstawić na 20 minut o wyrośnięcia pod szmatką w ciepłym miejscu.
Jak urośnie, nakładać na tłuszcz, ale uwaga - ogień na pół gwizdka, bo wówczas racuchy będą surowe w środku. Olej też nie za głęboki, na "oko".