Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówki migdałowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 124
Składniki
Ugotuj budyń. Dodaj stopiony miód, białą czekoladę i zrumienione migdały. Wymieszaj, ostudź. Zagnieć ciasto drożdżowe. Kiedy wyrośnie, podziel na porcje. Każdą rozwałkuj. Połóż nadzienie i zlep brzegi. Posmaruj białkiem. Odstaw do wyrośnięcia. Upiecz.
<strong>Przepis przysłała Paulina Murowana z Klonowa</strong>
Porcje 15. 85 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 288 kcal.Źródło: Bella Relaks