Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Duszony fenkuł z piersią kurczaka"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 422
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113045
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 422
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 766
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 574
Składniki
ok. 25 minut
Filet kurczaka opłukać, wytrzeć, oprószyć pieprzem i solą. Fenkuł oczyścić, odciąć zielone części, bulwę pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso, usmażyć je na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni, trzymać w cieple.
Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć plasterki fenkuła. Podlać je bulionem. Ponownie na patelnię włożyć filet z kurczaka. Całość skropić sokiem z limonki. Gotować ok. 10 minut.
Danie wyłożyć na talerz. Posypać ziarenkami czerwonego pieprzu. Udekorować plasterkami limonki oraz zielonymi częściami fenkuła. Podawać z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco