Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 62
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 62
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
• 15 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 zł
Wino wlej do rondelka. Żurawinę zmiksuj, dodaj do wina, posłodź. Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok i dodaj je do wina. Wrzuć też anyż, cynamon z korą oraz kardamon. Garnek postaw na małym ogniu. Kiedy wino się podgrzeje, wsyp żelatynę. Wymieszaj do rozpuszczenia.
Owoce rozłóż do salaterek/foremek, zalej je winem z żelatyną, po wystudzeniu wstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij z foremek, robiąc „babki” – deser będzie wyglądał bardzo efektownie.Źródło: Show