Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 52
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24082
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 460
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 280
Składniki
• 15 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 zł
Wino wlej do rondelka. Żurawinę zmiksuj, dodaj do wina, posłodź. Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok i dodaj je do wina. Wrzuć też anyż, cynamon z korą oraz kardamon. Garnek postaw na małym ogniu. Kiedy wino się podgrzeje, wsyp żelatynę. Wymieszaj do rozpuszczenia.
Owoce rozłóż do salaterek/foremek, zalej je winem z żelatyną, po wystudzeniu wstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij z foremek, robiąc „babki” – deser będzie wyglądał bardzo efektownie.Źródło: Show