Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, słodki dodatek do kawki :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7679
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2691
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Ciasto, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ubita piane z białek i powoli resztę składników na końcu olej oprócz kakao i mleka. podzielić na dwie części i do jednej teraz dodać kakao i mleko. Na blaszkę wylać jasne a potem ciemne ciasto, na wierzch poukładać odsączone z syropu brzoskwinie, piec w 180 C do suchego patyczka.
Krem, budyń z mąką w połowie mleka, resztę mleka zagotować razem z cukrem i ugotować budyń, do gorącej masy dodać masło i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Polewa, wszystkie składniki wrzucić do garnuszka, mieszać do połączenia zagotować.
Na wystudzone ciasto wylać masę budyniową na nią polewę, wstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia masy. Smacznego :)))