Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
4 porcje • i pieczenie: 80 minut • 200 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Wydrąż z grubsza bakłażany. Miąższ posiekaj, posól i odstaw na 10 minut.
Podsmaż na oliwie cebulę, czosnek, rozmaryn. Dodaj cukinie, paprykę i pomidory, smaż ok. 5 minut. Odciśnij miąższ bakłażanowy, dodaj do warzyw, smaż 10 minut, aby wyparował płyn. Przypraw do smaku, dodaj bazylię.
Napełnij bakłażany warzywami. Wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj np. z rukolą i mozzarellą mini.Źródło: Olivia