Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3537
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4346
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2377
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3537
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4346
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74448
Składniki
4 porcje • i pieczenie: 80 minut • 200 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Wydrąż z grubsza bakłażany. Miąższ posiekaj, posól i odstaw na 10 minut.
Podsmaż na oliwie cebulę, czosnek, rozmaryn. Dodaj cukinie, paprykę i pomidory, smaż ok. 5 minut. Odciśnij miąższ bakłażanowy, dodaj do warzyw, smaż 10 minut, aby wyparował płyn. Przypraw do smaku, dodaj bazylię.
Napełnij bakłażany warzywami. Wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj np. z rukolą i mozzarellą mini.Źródło: Olivia