Do góry

Desery Przepis na:

Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7984

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"

Składniki

  • 2 duże bakłażany
  • przekrojone wzdłuż
  • 2 łyżki oliwy
  • cebula drobno posiekana
  • ząbek czosnku
  • zmiażdżony
  • 2 niewielkie cukinie
  • posiekane
  • 4 duże mięsiste pomidory
  • posiekane
  • czerwona papryka
  • posiekana
  • łyżka listków bazylii sól
  • pieprz
  • rozmaryn
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Faszerowane bakłażany

Przygotowanie

  1. 4 porcje • i pieczenie: 80 minut • 200 kcal/porcja • 2 zł/porcja

  2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  3. Wydrąż z grubsza bakłażany. Miąższ posiekaj, posól i odstaw na 10 minut.

  4. Podsmaż na oliwie cebulę, czosnek, rozmaryn. Dodaj cukinie, paprykę i pomidory, smaż ok. 5 minut. Odciśnij miąższ bakłażanowy, dodaj do warzyw, smaż 10 minut, aby wyparował płyn. Przypraw do smaku, dodaj bazylię.

  5. Napełnij bakłażany warzywami. Wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj np. z rukolą i mozzarellą mini.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń