Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane bakłażany"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 288
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3645
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 749
Składniki
4 porcje • i pieczenie: 80 minut • 200 kcal/porcja • 2 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Wydrąż z grubsza bakłażany. Miąższ posiekaj, posól i odstaw na 10 minut.
Podsmaż na oliwie cebulę, czosnek, rozmaryn. Dodaj cukinie, paprykę i pomidory, smaż ok. 5 minut. Odciśnij miąższ bakłażanowy, dodaj do warzyw, smaż 10 minut, aby wyparował płyn. Przypraw do smaku, dodaj bazylię.
Napełnij bakłażany warzywami. Wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj np. z rukolą i mozzarellą mini.Źródło: Olivia