Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1698
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1698
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Rozmącam widelcem żółtka ze śmietaną dodaję szczyptę soli,wlewam do wysypanej na stolnicy mąki i zagniatam i wyrabiam ciasto /powinno mieć konsystencję lużnego ciasta./ Kroję wyrobione ciasot na kilka mniejszych kawałków zeby było dobrze wałkować i po kolei rozwałkowuję na grubośc około 3 mm. Następnie kroję ciasto w paski,które przecinam w poprzek na dowolnej długości prostokąty około 15 cm. Przecinam w środku, wywijam i kładę na rozgrzany,ale nie za gorący olej. Smażę na złoty kolor.Odkładam na talerz wyłożony serwetką.Lekko ostudzone posypuje pudrem