Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6474
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14122
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1633
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16095
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6474
Składniki
Rozmącam widelcem żółtka ze śmietaną dodaję szczyptę soli,wlewam do wysypanej na stolnicy mąki i zagniatam i wyrabiam ciasto /powinno mieć konsystencję lużnego ciasta./ Kroję wyrobione ciasot na kilka mniejszych kawałków zeby było dobrze wałkować i po kolei rozwałkowuję na grubośc około 3 mm. Następnie kroję ciasto w paski,które przecinam w poprzek na dowolnej długości prostokąty około 15 cm. Przecinam w środku, wywijam i kładę na rozgrzany,ale nie za gorący olej. Smażę na złoty kolor.Odkładam na talerz wyłożony serwetką.Lekko ostudzone posypuje pudrem