Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne faworki, doskonałe na karnawał, szczególnie na Tłusty Czwartek lub Ostatki
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 744
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1103
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 388
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 744
Składniki
Składniki: 1 szklanka mąki 3 żółtka 1 czubata łyżka masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka spirytusu lub octu
Żółtka łączymy ze śmietaną, mieszamy, dodajemy masło, mieszamy, &nbsp;dodajemy ok. szklanki mąki&nbsp; (jeżeli śmietana nie jest zbyt gęsta to trochę więcej ) mieszamy i dodajemy <a href="http://tu-apetito.blogspot.com">spirytus</a> lub ocet. Zagniatamy ciasto i gdy połączy się w jedną całość to bijemy wałkiem, składamy na pół i znowu bijemy i tak kilka razy. Zawijamy w folię lub ściereczkę i wkładamy do lodówki na parę godzin lub najlepiej na całą noc. Po wyjęciu ( podzielić najlepiej na 3 części ) rozwałkować na bardzo, bardzo cienko. Kroimy w paski o szerokości 3 - 3.5 cm, nacinamy wzdłuż w środku i przeplatamy. Następnie smażymy lub kładziemy na blachę i pieczemy w niezbyt gorącym piekarniku Ja smażę w oleju, ale jak kto woli to może&nbsp;w innym tłuszczu np. w smalcu. Po osączeniu posypujemy <a href="http://tu-apetito.blogspot.com">cukrem pudrem</a>.