Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7814
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2993
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7814
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2993
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Gdy napęcznieje ,podgrzać.
Truskawki umyć ,odszypułkować,osączyć.
Kilkanaście truskawek zostawić,a pozostałe zalać 2 szklankami wrzątku,dodać cukier i ugotować kompot.
Przecedzić,dodać do kompotu rozpuszczoną żelatynę i syrop.
Wymieszać,ostudzić.
Zalać galaretk cełe truskawki i cząski brzoskwiń,wstawić do lodów na 2 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.