Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1749
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1749
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3094
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1177
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1943
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Gdy napęcznieje ,podgrzać.
Truskawki umyć ,odszypułkować,osączyć.
Kilkanaście truskawek zostawić,a pozostałe zalać 2 szklankami wrzątku,dodać cukier i ugotować kompot.
Przecedzić,dodać do kompotu rozpuszczoną żelatynę i syrop.
Wymieszać,ostudzić.
Zalać galaretk cełe truskawki i cząski brzoskwiń,wstawić do lodów na 2 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.