Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4566
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.
Gdy napęcznieje ,podgrzać.
Truskawki umyć ,odszypułkować,osączyć.
Kilkanaście truskawek zostawić,a pozostałe zalać 2 szklankami wrzątku,dodać cukier i ugotować kompot.
Przecedzić,dodać do kompotu rozpuszczoną żelatynę i syrop.
Wymieszać,ostudzić.
Zalać galaretk cełe truskawki i cząski brzoskwiń,wstawić do lodów na 2 godziny.
Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.