Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i bardzo łatwe. Doskonałe dla wszystkich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z deserami lub tych, którzy uwielbiają proste smakołyki. Galaretkowiec to ciasto bez pieczenia, szybkie i proste. U mnie w domu przygotowuje się je najczęściej na bazie jogurtu. Doskonałą opcją przy tym deserze jest zastąpienie jogurtu serkiem homogenizowanym lub macarpone.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Składniki
Każde galaretki rozpuszczamy oddzielnie w 150 ml ciepłej wody. Zostawiamy do całkowitego wystudzenia oraz stężenia. Zelatyne namaczamy w niewielkiej ilości wody. Galaretkę kroimy na małe kwadraty. Jogurt mieszamy razem z galaretkami. Zimną żelatynę lekko podgrzewamy. Dodajemy do jogurtu. Mieszamy. Na dnie formy keksowej umieszczamy najpierw herbatniki, następnie jogurt z galaretkami. Chłodzimy około dwóch godzin.
Zapraszam na mojego bloga!