Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa, smakołyk który robiła często moja mama
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414469
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2315
Składniki
Galaretki rozpuściłam w 300 ml gorącej wody i przelałam do talerzy do całkowitego ostudzenia i stężenia. .
Mleko zagotowałam z cukrami i dodałam rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody żelatynę. Wymieszałam. Odstawiłam do ostudzenia.
Galaretki pokroiłam w grubszą kostkę i przełożyłam do keksówki (moja miała wymiary 27 x 9 cm). Zalałam ostudzonym mlekiem. Wymieszałam delikatnie i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia