Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa, smakołyk który robiła często moja mama
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18222
Składniki
Galaretki rozpuściłam w 300 ml gorącej wody i przelałam do talerzy do całkowitego ostudzenia i stężenia. .
Mleko zagotowałam z cukrami i dodałam rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody żelatynę. Wymieszałam. Odstawiłam do ostudzenia.
Galaretki pokroiłam w grubszą kostkę i przełożyłam do keksówki (moja miała wymiary 27 x 9 cm). Zalałam ostudzonym mlekiem. Wymieszałam delikatnie i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia