Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie dzieciństwa, smakołyk który robiła często moja mama
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 22
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 447
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14994
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1746
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 22
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 447
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 14994
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1746
Składniki
Galaretki rozpuściłam w 300 ml gorącej wody i przelałam do talerzy do całkowitego ostudzenia i stężenia. .
Mleko zagotowałam z cukrami i dodałam rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody żelatynę. Wymieszałam. Odstawiłam do ostudzenia.
Galaretki pokroiłam w grubszą kostkę i przełożyłam do keksówki (moja miała wymiary 27 x 9 cm). Zalałam ostudzonym mlekiem. Wymieszałam delikatnie i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia