Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i proste danie, szczególnie w sezonie wczesnej jesieni, kiedy w sadach jest obfitość jabłek.
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2451
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 796
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 425
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2451
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 796
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 425
Składniki
Wykonanie ciasta Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. W innym naczyniu żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do nich olej, wodę. Masę z żółtkami miksujemy. Następnie dodajemy wcześniej zmieszane ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość razem miksujemy. Teraz dodajemy do masy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pieczemy 7 minut w gofrownicy.
Wykonanie masy „szarlotkowej” Jabłka obieramy ze skóry i kroimy na cieniutkie półksiężyce. Dusimy aż do miękkości z odrobiną wody. Następnie dodajemy rodzynki i cynamon. Ciepłą masę "szarlotkową" wykładamy na gofry i posypujemy płatkami migdałowymi.