Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i proste danie, szczególnie w sezonie wczesnej jesieni, kiedy w sadach jest obfitość jabłek.
Wykonanie ciasta
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. W innym naczyniu żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do nich olej, wodę. Masę z żółtkami miksujemy. Następnie dodajemy wcześniej zmieszane ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość razem miksujemy. Teraz dodajemy do masy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Pieczemy 7 minut w gofrownicy.
Wykonanie masy „szarlotkowej”
Jabłka obieramy ze skóry i kroimy na cieniutkie półksiężyce. Dusimy aż do miękkości z odrobiną wody. Następnie dodajemy rodzynki i cynamon. Ciepłą masę "szarlotkową" wykładamy na gofry i posypujemy płatkami migdałowymi.
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2160
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7511
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 216
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3225
Papierówki najbardziej pasują do szarlotki, mają cudowny smak, pachną wspania...
Odsłon: 2160
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 7511
Smaczna pizza z pieczarkami, cebulą i żółtym serem, prosta i szybka w przygot...
Odsłon: 216
Składniki
Wykonanie ciasta Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. W innym naczyniu żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do nich olej, wodę. Masę z żółtkami miksujemy. Następnie dodajemy wcześniej zmieszane ze sobą: mąkę, sól, proszek do pieczenia. Całość razem miksujemy. Teraz dodajemy do masy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pieczemy 7 minut w gofrownicy.
Wykonanie masy „szarlotkowej” Jabłka obieramy ze skóry i kroimy na cieniutkie półksiężyce. Dusimy aż do miękkości z odrobiną wody. Następnie dodajemy rodzynki i cynamon. Ciepłą masę "szarlotkową" wykładamy na gofry i posypujemy płatkami migdałowymi.
Przepisy Desery
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 262
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 141