Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki przyciągają spojrzenia ,nie tylko dzieci
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 50
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 247
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 374
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 450
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 50
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 247
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 374
Składniki
Podgrzać lekko mleko ,dodać cukier,pokruszone drożdże ,łyżkę mąki i lekko wymieszać.Zostawić do spulchnienia na ok.20 min. potem dodać resztę składników i pozostawić do wyrośnięcia na ok.1-1,5godz,a podwoi wielkość.o tym czasie wyrobić ręcznie ciasto ,aż zacznie odchodzić od rąk.Następnie odrywać po kawałku i formować wałeczki,które następnie trzeba wywinąć delikatnie w supeł. wg wzoru i układać na blasze wysmarowanej tłuszczem . W krótszej końcówce zrobć oczka z goździków,a dzióbki z migdałów pociętych w słupki.Dłuższy koiec węzełka naciąć 3razy -to utworzy ogon.Upiec w temp.180'C przez ok.35min.po ostudzeniu ozdobić lukrem ubitym z białka,cukru pudru i soku z cytryny.