Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane brzoskwinie w miodzie"
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 408
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 149
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 358
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 408
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 149
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 358
Składniki
Wymieszaj w niewielkim garnku miód oraz sok z cytryny. Dodaj gałązki tymianku i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 15-20 minut. Następnie przecedź sos i wyciągnij tymianek.
Przygotuj brzoskwinie tuż przed podaniem deseru. Przekrój na pół, wrzuć do miski i skrop je olejem. Wymieszaj, najlepiej dłońmi, by olej dobrze oblepił owoce. Następnie rozgrzej patelnię do grillowania.
Ułóż brzoskwinie na gorącej patelni, przeciętą stroną w dół. Grilluj je przez 4-5 minut, po czym przewróć na drugą stronę. Grilluj do momentu, aż zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Przełóż owoce na talerz, polej sosem i zwieńcz łyżką serka mascarpone lub gałką lodów waniliowych. Udekoruj posiekanymi orzechami, ewentualnie drobnymi listkami tymianku.Źródło: Olivia