Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowane brzoskwinie w miodzie"
Weekend jest świetnym czasem , kiedy to możemy pobyć z rodzinami . Posiedzieć...
Odsłon: 5318
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22111
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 755
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22111
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 755
Składniki
Wymieszaj w niewielkim garnku miód oraz sok z cytryny. Dodaj gałązki tymianku i gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, cały czas mieszając. Zdejmij garnek z ognia, przykryj i odstaw na 15-20 minut. Następnie przecedź sos i wyciągnij tymianek.
Przygotuj brzoskwinie tuż przed podaniem deseru. Przekrój na pół, wrzuć do miski i skrop je olejem. Wymieszaj, najlepiej dłońmi, by olej dobrze oblepił owoce. Następnie rozgrzej patelnię do grillowania.
Ułóż brzoskwinie na gorącej patelni, przeciętą stroną w dół. Grilluj je przez 4-5 minut, po czym przewróć na drugą stronę. Grilluj do momentu, aż zmiękną, ale nie będą się rozpadać.
Przełóż owoce na talerz, polej sosem i zwieńcz łyżką serka mascarpone lub gałką lodów waniliowych. Udekoruj posiekanymi orzechami, ewentualnie drobnymi listkami tymianku.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 42
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 79