Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3852
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3617
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1895
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3852
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3617
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 428
Składniki
Ciasto Ciemne: Formę wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 180*. Margarynę, cukier , kakao , wodę i cukier waniliowy rozpuścić i gotować przez 5min cały czas mieszając. Odlać 3/4 szkalank na polewę .Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać mikserem. Do reszty dodać mąkę z proszekiem do pieczenia przesiane przez sitko i zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z ciemnym ciastem. Ciasto wyłożyć na formę i wyrównać.
MASA SEROWA : Miękkie masło , cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę , dodać do sera i zmiksować , dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć delikatnie z masą serową. Masą serową wyłożyć na ciemne ciasto i równo miernie rozprowadzić! Ciasto wstawić do piekarnika na 90 min. i piec w 150 st. C