Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowy sernik na zimno"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka.
Masło stop, ostudź, połącz z pokruszonymi herbatnikami. Masą wylep dno tortownicy. Schłodź. Twaróg, jogurt, cukier i cukier waniliowy zmiksuj. 1/4 masy odłóż. Do reszty dodaj jagody, zmiksuj. Żelatynę rozrób z 1/3 szklanki gorącej wody. 3/4 dodaj do masy jagodowej, resztę do białej.
Każdą z mas zmiksuj. Boki tortownicy obłóż folią spożywczą. Włóż masę jagodową, rozsmaruj ją po folii aż po sam rant tortownicy. Włóż białą masę, nie wygładzaj jej. Serniczek skrop sokiem z jagód. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie