Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowy sernik na zimno"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4841
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13100
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4841
Składniki
Przepis przysłała Violetta Miszczak z Toporzyka.
Masło stop, ostudź, połącz z pokruszonymi herbatnikami. Masą wylep dno tortownicy. Schłodź. Twaróg, jogurt, cukier i cukier waniliowy zmiksuj. 1/4 masy odłóż. Do reszty dodaj jagody, zmiksuj. Żelatynę rozrób z 1/3 szklanki gorącej wody. 3/4 dodaj do masy jagodowej, resztę do białej.
Każdą z mas zmiksuj. Boki tortownicy obłóż folią spożywczą. Włóż masę jagodową, rozsmaruj ją po folii aż po sam rant tortownicy. Włóż białą masę, nie wygładzaj jej. Serniczek skrop sokiem z jagód. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie