Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 64
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 403
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 64
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 143
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 403
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 258
Składniki
drozdze utrzec z 3 lyzkami cukru, mlekiem i 3 lyzkami maki,pozostawic do wyrosniecia.
3 cale jaja utrzec z cukrem i cukrem waniliowym ,dodac do maki i wyrosnietych drozdzy ,dodac szczypte soli. wyrobic i po jakims czasie dodac roztopione maslo. wyrabiac ok 10 min.
po ok 1-1,5godz formowac bulki kazda nadziewajac jagodami obtoczonymi w mace z dodatkiem cukru.posmarowac zoltkiem jaja i posypac cukrem, piec w 180st na rumiano czyli jakies 20-25min.