Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 993
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 431
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 993
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 98
Składniki
drozdze utrzec z 3 lyzkami cukru, mlekiem i 3 lyzkami maki,pozostawic do wyrosniecia.
3 cale jaja utrzec z cukrem i cukrem waniliowym ,dodac do maki i wyrosnietych drozdzy ,dodac szczypte soli. wyrobic i po jakims czasie dodac roztopione maslo. wyrabiac ok 10 min.
po ok 1-1,5godz formowac bulki kazda nadziewajac jagodami obtoczonymi w mace z dodatkiem cukru.posmarowac zoltkiem jaja i posypac cukrem, piec w 180st na rumiano czyli jakies 20-25min.