Do góry

Desery Przepis na:

jagodzianki

jagodzianki

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 8717

pyszne;)

Składniki

  • maka, 70dag
  • cukier, 20dag
  • Jaja, 3
  • zoltko, 1
  • drozdze, 4dag
  • mleko, 250ml
  • maslo roslinne, 10dag
  • sol, szczypta
  • jagody, mialam mrozone
  • cukier waniliowy, 1
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
jagodzianki

Przygotowanie

  1. drozdze utrzec z 3 lyzkami cukru, mlekiem i 3 lyzkami maki,pozostawic do wyrosniecia.

  2. 3 cale jaja utrzec z cukrem i cukrem waniliowym ,dodac do maki i wyrosnietych drozdzy ,dodac szczypte soli. wyrobic i po jakims czasie dodac roztopione maslo. wyrabiac ok 10 min.

  3. po ok 1-1,5godz formowac bulki kazda nadziewajac jagodami obtoczonymi w mace z dodatkiem cukru.posmarowac zoltkiem jaja i posypac cukrem, piec w 180st na rumiano czyli jakies 20-25min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń