Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 418
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 850
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4204
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 418
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 850
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3712
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 765
Składniki
drozdze utrzec z 3 lyzkami cukru, mlekiem i 3 lyzkami maki,pozostawic do wyrosniecia.
3 cale jaja utrzec z cukrem i cukrem waniliowym ,dodac do maki i wyrosnietych drozdzy ,dodac szczypte soli. wyrobic i po jakims czasie dodac roztopione maslo. wyrabiac ok 10 min.
po ok 1-1,5godz formowac bulki kazda nadziewajac jagodami obtoczonymi w mace z dodatkiem cukru.posmarowac zoltkiem jaja i posypac cukrem, piec w 180st na rumiano czyli jakies 20-25min.